Emeğin Sanatı E-Dergi 169. Sayı Yeni Kanalında

15 Kasım 2013 Cuma

EMEĞİN SANATI'NDAN 150. MERHABA





 8. YILDA  150. SAYIDA YENİ BİR EMEĞİN SANATI 


Merhaba dostlar,
150. sayıya, 8. Yıla girerken Emeğin Sanatı E-Dergi öz olarak aynı kalsa da biçimsel olarak yeni bir arayışla issuu.com üzerinden klasik dergi bütünlüğünde yayınına devam ediyor. 

ARTIK EMEĞİN SANATI E-DERGİNİN YENİ ADRESİ BURASIDIR: 

http://issuu.com/emeginsanati-dergi

Artık 15 Günlük periyotla değil aylık periyotla yeni dönem yayın hayatına başlıyor Emeğin Sanatı. Bu yeni dönüşüm, daha dolu ve daha güçlü bir e-dergi  çıkarma çabasının sonucudur. 

Geçen sayımızın sunu yazısında Adnan Durmaz arkadaşın  bizi uyaran, ufkumuzu açan şu sözleri, bizi daha özgün ve ses veren bir dergi oluşturmaya yönlendirdi:

“Emeğin Sanatı dergisi olarak, her sayıda yabancı bir yazar ya da şairin paylaşılmasını öneriyorum. Hatta kimi zaman, ek bir dosya olarak Lorca, Neruda, Ritsos, Aragon, Mayakovski gibi ozanların daha geniş yer alması gerektiğini düşünüyorum. Doğal olarak, bunu burada yazan arkadaşlar yapacak, Bir Mayakovski incelemek ve kaleme almak, bir şaire çok şey kazandıracaktır. Beş dakikada yazılmış bir şiiri göndermek, işin kolayına kaçmak değil mi biraz da. Emeğin Sanatı olarak, bilgi birikimi olan arkadaşlar belli konularda, örneğin sosyalist resim, sosyalist mimari, müzik vb konularda yazı yazabilirler diye düşünüyorum. Kesinlikle de bu yapılmalıdır. “

Emeğin Sanatı E-Dergi, bugüne dek tutarlı tavrını ve içerikteki özeni sürdürecektir. Şimdi,  Emeğin Sanatı dostlarına daha çok çaba düşmektedir...    Katılımcı şair-yazar dostlarımız, Yazı, çeviri, şiir, öykü, araştırma ve incelemeleriyle dergiyi eskisinden daha güçlü sürdürmelidirler.  Derginin çıkışında övgü sözleri değil –hakkınca- eleştiriler görmek istiyoruz.

Daha nitelikli bir Emeğin Sanatı’nı ancak el birliğiyle başarabileceğiz.

EMEĞİN SANATI
ADNAN DURMAZ: Aşk ve Şiddet  (Deneme)
ALİ ZİYA ÇAMUR: Omuzlarımızda Sımsıcak Umut (Şiir)
BEKİR KOÇAK: Müşkülü Yenmek Zor (Şiir)
BÜLENT AYDINEL: Gözlerinin Meşru Bakışlarında Tanımla Beni (Şiir)
ERCAN CENGİZ: Soruyorlar (Şiir)
HAKAN KAYA:Onurdur  (Şiir)
İRFAN SARİ:Günaydın Perperin (Şiir)
MURAT ÖZGÖL: Hasretin Van Olur (Şiir)
NECİP TIRPAN: Şiir/Şair (Şiir)
NECMETTİN YALCINKAYA: Bir İnci Tanesi Üşüdü  (Öykü)
NİSA LEYLA: Bir Bakarım (Şiir)
TAN DOĞAN:Akdeniz Yolcusu (Şiir)
TURGAY ULU: Würzburg–Berlin Mülteci/Göçmen Yürüyüşünden Tanıklıklar-21 (Yazı/Şiir)