Emeğin Sanatı E-Dergi 169. Sayı Yeni Kanalında

15 Ocak 2015 Perşembe

EMEĞİN SANATI'NDAN 164. MERHABA



EMEĞİN SANATI E-DERGİ'NİN 15 OCAK 2015 TARİHLİ 164. SAYISI YAYINDA

EMEĞİN SANATI E-DERGİ 164. SAYIYA ULAŞIM ADRESİ:
http://issuu.com/…/do…/164.sayi_eme____n_sanati_e-derg___1/1

ESKİ SAYILARA ULAŞIM ADRESİ:
http://issuu.com/emeginsanati-dergi

SUNU

Biz, dünyadaki tüm ezilmiş, horlanmış, yok sayılmış, sömürülmüş, dövülmüş, sövülmüş, ihmal edilmiş, istismar edilmiş, tecavüz edilmiş insanların intikamıyız ve onların hakları için savaşmaktayız şiirlerimiz ve yazılarımızla.

Biz, Şiir Sanatı’nın intikamıyız ve şiir etiği için savaş vermekteyiz dekadan şairlerle, Şiir’i sosyal rant elde etme amacıyla sömüren, genç okurları ve yeni yetme şairleri, sikmek için, barlardaki dandik şiir dinletilerinde avlamaya çalışanlarla.

Biz, faşizm tarafından kurşuna dizilmiş, Bulgar devrimci şair Nikola Vaptsarov’un intikamıyız, O’nun sol kroşesiyiz kapitalizmin gözüne çaktığı.

Biz, Franco’nun piçleri tarafından kurşuna dizilmiş sosyalist İspanyol şair Federico García Lorca’nın intikamıyız, O’nun devam eden dizeleriyiz. Bizi de Lorca gibi gey sayabilirsiniz, çünkü hepimiz cinsel faşizme karşıyız. Aşağılanmış bütün LGBTT bireylerin intikamıyız. Bütün cemaatlerden aforoz edebilirsiniz bizi, ama biz yine devam edeceğiz cinsel faşizmle savaşan anti-rasist şiirler yazmaya, çürümüş ahlakınızın götüne sokmak için.

Biz, 32 yıl boyunca bu lanet kapitalizm tarafından AÇLIK içinde yaşamaya ve sonunda intihar etmeye zorlanan sosyalist Macar şair Attila József’in intikamıyız.

Biz, Faşist-Kemalist rejim tarafından suçsuz yere 13 yıl boyunca hapse tıkılan ve ölüm tehlikesi nedeniyle memleketinden kaçmaya zorlanıp gurbette derin memleket hasretiyle ölen sosyalist Türk şair Nazım Hikmet’in intikamıyız.

Biz, hastalık, yalnızlık ve hayatının büyük acıları içinde ölüme terk edilmiş sosyalist Türk şair Enver Gökçe’nin intikamıyız.

Biz, iyi şair de olsanız sizden para talep eden Türkiye’deki sikik “vampir yayıncılık sistemi” nedeniyle kitaplarının yayınladığını göremeden genç yaşta ölen Türk şairler Zafer Ekin Karabay ve Özge Dirik’in hayaletleriyiz.

Biz, Ermeni Soykırımı’nın 1.500.000 kurbanından biri olan, 1915’te İstanbul’da, Beyazıd Meydanı’nda, kalbinde zerre korku taşımadan yoldaşlarıyla birlikte asılan, yoldaşımız, Ermeni devrimci ve özgürlük savaşçısı Matteos Sarkissian’ın (Paramaz)ölümsüz ruhuyuz.

Biz, halkını savunmak için onurla ve cesaretle savaşmış ve 353.000 kurbanla birlikte Pontos Rum Soykırımı’nda öldürülmüş Partizan Eleni Çavuş’un ölümsüz ruhuyuz.

Biz, Faşist-Kemalist rejim tarafından öldürülmüş binlerce Kürt kurbanın ölümsüz ruhuyuz. Mustafa Kemal Atatürk tarafından tertip edilmiş, Dersim’deki Zaza Soykırımı’nın 72.000 kurbanının ölümsüz ruhuyuz.

Biz, zalimler tarafından uygulanmış, Bosna Soykırımı, Ruanda Soykırımı, Çerkez Soykırımı, Süryani Soykırımı, Nasturi Soykırımı, Keldani Soykırımı, Holokost, Darfur, Nanking, Ukrayna, Kamboçya gibi dünyadaki tüm soykırım ve katliamların masum kurbanlarının ölümsüz ruhuyuz.

Emeğin Sanatı Kolektifi Adına
SERKAN ENGİN

İÇİNDEKİLER:

ABDULLAH ORAL:Bakır Çarığı Düşler(Ş)
ADNAN DURMAZ:Hayır Hayır Hayır!.. (Ş) / Düşleyeni Öldürerek...(D)
BEKİR KOÇAK:Gir Koluna Yalnızlığının...(Ş)
BURCU TÜRKER:Yüksek Söyle (Ş)
BÜLENT AYDINELBiz Bu Aşk Teknelerini Çapasına Kadar Savunacağız(Ş)
EMİN KEŞMER:Kendi Cenazeme Davet(Ş)
ERCAN CENGİZ:Ötüşünce Kuşlar Susarım(Ş)
GALİP ÖZDEMİR:Mefûl’ün Şiiri(Ş)
GÜLEFER CAMBAZ SAVRAN:Kürt Kemal(Ö)
HALDUN HAKMAN:Ressam(Ş)
HAMZA İNCE:Karşı Yadındayım Hayatın(Ş)
HAYDAR DOĞAN:Bir Tarih Yazılıyor(Ş)
HIZIR İRFAN ÖNDER:Ne Olur(Ş)
İRFAN SARİ:Sesimin Yarası(Ş)
MERİÇ AYDIN:Umudun Senfonisi(Ş)
MUAMMER ERTURAN:Zikzak (Ş)
MUSA SU:İsyan Yıldızı(Ş)
NECİP TIRPAN:İnan(Ş)
NECMETTİN YALÇINKAYA:Böcek(Ö)
NEVİN KOÇOĞLU:Yaralı Baykuş(Ş)
OĞUZ ATEŞOĞLU:Soluk Soluğa (Ş)
ÖZER GENÇ:Gibi (Ş)
ÖZLEM KESKİN:Yinge Nörüyon?(Ö)
SEMA LALE:Nerede Kalmıştık(Ş)
SERKAN ENGİN:Sunu/Harf Harf Seviyorum Sizi(Ş)
SEVGİNAZ İNAL:İyi ki Doğmuşum(Ş)
SİBEL ÖZBUDUN-TEMEL DEMİRER:Kelle Fiyatına Hürriyet...(İ)
TEMEL KURT:Vicdan(Ş)
TAN DOĞAN:Bir Ömür(Ş)
VEYSEL KEBANLI:Vicdan Darağacındadır(Ş)
VİLDAN SEVİL:Birgün Ben, Belki bir Sığırcık Kolonisinin İçinde...(M)
ALİ ZİYA ÇAMUR:Yeniden sosyalist gerçekçilik anlayışımız(İ)/(Y-T-D)

(Ş)ŞİİR (Ö)ÖYKÜ (M)MAKALE (İ)İNCELEME (D)DENEME